• СПИСАНИЕ STANDART – БРОЙ 15 ЗА МЕТОДИТЕ НА ПРОЦЕСИРАНЕ НА КАФЕ И ЧАЙ

Брой 15 на списание Стандарт обхваща разнообразни теми, които целят да прекарат мост между баристите и професионалистите в кафе индустрията, кафе маниаците и обикновените любители на кафето и онези, които просто обичат да прекарват част от времето си в някое кафене.

В нашата рубрика „Кафе“ продължаваме да сравняваме кафето и чая – този път методите за процесиране на всяка от двете напитки. Предлагаме ви и статия за това, което кафето може да научи от чаената церемония. След това се отправяме към далечните върхове на Гватемала, където има над 300 микроклимата. Завършваме рубирката със статия за събитията, довели до настоящата ценова криза на кафето.

В рубриката ни „Хора“ ви разказваме за личностите, които движат кафе индустрията – имаме интервю със световноизвестните пекари Стивън Лейтън и Джоана Алм, хроника на живота на един бариста в Ню Йорк, както и размишление за житейските уроци на Тим Уилямс и др.

В нашата рубрика „Свят“ интервюираме специалиста по история на книгата Джери Дела Рока де Кандал във връзка с последната му изложба, посветена на революция на печатарството през XV век. Продължаваме с размишление за странната връзка между кафето и стендъп комедията и научаваме и няколко вица. След това се отправяме към Париж за разходка из политическата и културната история на френската столица – всичко през призмата на кафето. Завършваме всичко с история за усамотението, творчеството и кафето.

Напишете отзив

Please login or register to review

СПИСАНИЕ STANDART – БРОЙ 15 ЗА МЕТОДИТЕ НА ПРОЦЕСИРАНЕ НА КАФЕ И ЧАЙ

  • Код на продукта: 02009
  • Наличност: В наличност
  • 25,00 лв.


Етикети: standart, списание, стандарт, новини